Freeware en Links

In deze rubriek staan programma’s die gratis te gebruiken zijn voor onze hobby.

(Tip)!!!  Klik op de naam van het programma dan kom je op de website om deze te downloaden.

DroidirisDroidIris

DroidIris is een zoek machine waar je miljoenen afbeeldingen kunt opzoeken voor het maken van een tekening of schilderij.

Prachtige foto’s in hoge resolutie. Deze app is te downloaden via de Google appstore en is voor alle android apparaten.  Ook voor android smartphones.

Faststone icoonFastStone Image Viewer

Faststone Image viewer is een programma waarmee je foto’s kunt bewerken,vergroten, verkleinen, herbenoemen en nog heel veel meer.

Dit programma is voor Windows.

 

easy poster printerEasy Poster Printer

Easy Poster Printer maakt het mogelijk om met je gewone printer meerdere vellen af te drukken die je dan aan elkaar kunt plakken. Zo kun je een afbeelding afdrukken die 1 op 1 de grootte heeft van jouw te maken schilderij of tekening. Dit programma is voor Windows.

 

Krita screenshotKrita

Krita is een gratis tekenprogramma met veel mogelijkheden om op de computer te kunnen tekenen. Op youtube zijn veel instructievideo’s te vinden. Het gebruik van een tekentablet is wel aan te raden. Krita wordt ook wel als de gratis versie van Adobe photoshop gezien.

imagesFree PDF Creator from PDF24

Dit is een gratis programma dat werkt als een virtuele printer. Alle printopdrachten die je naar PDF24 stuurt zet hij om naar een pdf bestand. Die je dan op je computer op kunt slaan.

LINKS:

DEVA kunstenaarsbenodigheden: https://www.deva.nl

RODAS: Copy & Office: www.rodas-copy.nl

Veel te vinden op PRINTEREST: downloaden via de play-store

Vrije academie: http://www.vrijeacadmie.nl