Cursussen

In ons atelier worden regelmatig verschillende cursussen gegeven.

Om aan een cursus mee te kunnen doen, moet je jezelf inschrijven op het publicatiebord in het atelier.

Nieuwe cursussen worden tevens op deze site geplaatst. Nieuwkomers kunnen zich vervolgens aanmelden en na een maand proeftijd, lid worden van de club.

In Maart 2022 is een nieuwe cursus modeltekenen gestart met 8 deelnemers. Deze cursus vond iedere donderdagavond plaats van 19.00 tot 21.00 uur. Deze cursus is nu afgerond. 

Voor de gevorderden vindt iedere 1ste donderdag van de maand een tekenles plaats met een levend model. Hier kunnen nu de bovengenoemde deelnemers van de cursus modeltekenen ook aan deelnemen. 

Op 5 oktober is er gestart met een nieuwe cursus schilderen met de techniek: alla prima. Men heeft hierbij de mogelijkheid om met olieverf of acrylverf te werken.

Hierna volgt een cursus: “dieren schilderen” Zie hieronder. Later een cursus aquarel. Nadere informatie hierover volgt!

cursus dieren schilderen:

Schilderen volgens de oude meesters.

Op dit moment vindt er bij schildersclub st. Joseph lessen plaats om te leren portret te schilderen volgens de technieken van de oude meesters. Hierbij is vooral het contrast tussen licht en donker belangrijk. Dit onder leiding van Peter Jochems die met deze speciale techniek is afgestudeerd aan kunstacademie st. Joost in Breda.